Mini Pancakes met chocolate chips

Bereidingstijd : 20 minuten + 13 – 15 minuten oventijd

Ingrediënten voor 48 mini pancakes :

  • 3 cups bloem

  • 1 tablespoon bakpoeder

  • 3 tablespoons suiker

  • 3/4 teaspoon zout

  • 2 1/2 cup melk

  • 1 tablespoon witte wijn azijn

  • 2 eieren, large

  • 1 tablespoon vanille extract

  • 4 tablespoons ongezouten roomboter, gesmolten

  • Bakvaste chocolate chips, puur

  • 300 gram chocolade, puur

Extra nodig :

  • Mini muffinpan

  • 100 gram roomboter, gesmolten voor het invetten van de mini muffinpan

  • bak kwast

  • evt. een cookiescoop of ijsknijper

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 220 graden

  • Vet de mini muffin vorm in met de gesmolten roomboter

  • Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout goed door elkaar

  • Meng in een andere kom de melk en de witte wijn azijn door elkaar en laat dit voor 1 minuut staan

  • Mix de eieren en het vanille extract er doorheen

  • Voeg de de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, voeg de gesmolten roomboter toe en meng dit door elkaar tot net gemengd

  • Vul de holtes van de mini muffinpan voor 2/3 met het pancake beslag

  • Verdeel een aantal bakvaste chocolade chips over de bovenkant

  • Schuif de mini muffinpan in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 13 – 15 minuten

  • Laat de mini pancakes voor 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster

  • Serveer de mini pancakes warm of koud

  • Smelt de 300 gram pure chocolade au bain marie en serveer dit bij de mini pancakes

Maak jouw eigen website met JouwWeb