Mini Pancakes met chocolate chips
Bereidingstijd : 20 minuten + 13 – 15 minuten oventijd
Ingrediënten voor 48 mini pancakes :
-
3 cups bloem
-
1 tablespoon bakpoeder
-
3 tablespoons suiker
-
3/4 teaspoon zout
-
2 1/2 cup melk
-
1 tablespoon witte wijn azijn
-
2 eieren, large
-
1 tablespoon vanille extract
-
4 tablespoons ongezouten roomboter, gesmolten
-
Bakvaste chocolate chips, puur
-
300 gram chocolade, puur
Extra nodig :
-
Mini muffinpan
-
100 gram roomboter, gesmolten voor het invetten van de mini muffinpan
-
bak kwast
-
evt. een cookiescoop of ijsknijper
Bereidingswijze :
-
Verwarm de oven voor op 220 graden
-
Vet de mini muffin vorm in met de gesmolten roomboter
-
Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout goed door elkaar
-
Meng in een andere kom de melk en de witte wijn azijn door elkaar en laat dit voor 1 minuut staan
-
Mix de eieren en het vanille extract er doorheen
-
Voeg de de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten, voeg de gesmolten roomboter toe en meng dit door elkaar tot net gemengd
-
Vul de holtes van de mini muffinpan voor 2/3 met het pancake beslag
-
Verdeel een aantal bakvaste chocolade chips over de bovenkant
-
Schuif de mini muffinpan in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze voor 13 – 15 minuten
-
Laat de mini pancakes voor 5 minuten afkoelen in de vorm, haal ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster
-
Serveer de mini pancakes warm of koud
-
Smelt de 300 gram pure chocolade au bain marie en serveer dit bij de mini pancakes
Maak jouw eigen website met JouwWeb