

-
1 mespunt zout
-
4 el cacaopoeder
-
225 g zelfrijzend bakmeel
-
200 g pure chocolade 72%
-
175 g witte basterdsuiker
-
100 g boter
-
397 g gecondenseerde melk (blikje)
-
100 ml kraanwater (gekookt)
-
2 eieren
-
150 g melkchocolade
-
250 ml slagroom (beker à 250 ml)
-
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
-
Zeef het bakmeel, de cacao en het zout in een kom.
-
Hak de pure chocolade grof.
-
Doe de suiker, boter, de helft van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en kokend water in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa.
-
Voeg toe aan het bakmeel in de kom en roer tot een stevig geheel.
-
Klop de eieren los, voeg ze toe en roer door. Schenk het mengsel in de springvorm en bak ca. 55 min. in het midden van de oven.
-
Hak ondertussen de melkchocolade fijn en doe het met de rest van de pure chocolade in een kom.
-
Controleer de gaarheid door een satéprikker in het midden van de taart te steken.
-
Is hij droog dan is de taart gaar.
-
Verhit de slagroom tot tegen de kook aan, schenk in de kom en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is.
-
Klop de chocolade met de mixer tot een glanzende massa en laat 30 min.
-
op kamertemperatuur opstijven.
-
Neem de taart uit de oven en laat 30 min.
-
afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat in ca. 1.5 uur volledig afkoelen.
-
Snijd de taart horizontaal doormidden.
-
Bestrijk de bovenkant en beide helften met het chocolademengsel.
-
Leg de helften weer op elkaar.
Bewaartip: Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden.
Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het aansnijden in 30 min.
op kamertemperatuur komen.
Keukenspullen
-
bakpapier
-
springvorm (Ø 20 cm)
-
sateprikker
Maak jouw eigen website met JouwWeb