Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)

  • 125 gr ricotta

  • 1 ei

  • 1 theelepel tijm

  • 200 gr verse spinazie

  • handje geraspte kaas

  • 125 gr spekjes

  • snuf peper en zout

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding
Leg de plakjes bladerdeeg uit op de bakplaat en laat even ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de spekjes gaar in een droge pan. Neem daarna de spekjes eruit en bak de spinazie totdat het geslonken is. Laat de spinazie daarna uitlekken in een zeef. Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met peper, zout en tijm en voeg vervolgens de spekjes en spinazie toe.

 Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een beetje van het ricotta mengsel. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee, zodat ze straks goudbruin worden in de oven. Bestrooi tenslotte met wat geraspte kaas. Bak de bladerdeeg hapjes in ca. 15-20 minuten gaar in de oven