geboortetaart met muisjes

Cake :

  • 250 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur

  • 250 gram witte basterdsuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • Snufje zout

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel

  • 5 eieren, large

Vulling :

  • 250 ml slagroom

  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • 1/2 potje aardbeienjam

Decoratie van de taart :

  • 250 ml slagroom

  • 2 eetlepels witte basterdsuiker

  • 2 verpakkingen lange vingers

  • 1 doosje roze of blauwe muisjes

  • Roze of blauw lint

Extra nodig :

  • Keukenmachine of handmixer

  • 2 ronde bakvormen van 22 cm

  • Extra ongezouten roomboter (voor het invetten van de bakvormen)

  • Bakpapier

  • Rooster

  • Een taartplateau of groot bord

  • Een spuitzak + rond spuitmondje

  • Spatel

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 165 graden

  • Vet beide bakvormen goed in

  • Bekleed beide bakvormen met bakpapier, ik vind het prettig de bodems van de bakvormen op bakpier te tekenen en deze uit te knippen zo zijn ze nooit te groot

  • Doe de roomboter, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het snufje zout in een kom en mix totdat er een licht en romig mengsel ontstaat

  • Voeg om en om de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe, meng het geheel na elke toevoeging kort door elkaar maar zorg er wel voor dat de ingrediënten goed opgenomen zijn

  • Verdeel het mengsel over de 2 voorbereidde bakvormen

  • Schuif 1 of beide bakvorm tegelijk in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 25 – 30 minuten goud bruin en gaar. Ik bakte ze 1 voor 1 omdat 2 bakvormen naast elkaar in mijn oven niet past. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt

  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster

Decoratie :

  • Klopt de slagroom (de 500 ml) met 4 eetlepels basterdsuiker lobbig

  • Doe de opgeklopte slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje

  • Spuit een klein beetje slagroom in het midden van het taartplateau of bord waarop je de taart wilt serveren en leg daar de 1ste cakelaag bovenop

  •  Spuit een dammetje van slagroom op de rand van de 1ste cakelaag