175 g ongezouten boter, in stukjes
100 g witte basterdsuiker
5 g citroenrasp, (van de bakafdeling)
250 g Zeeuwse bloem, gezeefd
100 g bakgember, fijngehakt
1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van de koekjes)
Bereidingswijze
Meng de boter, suiker en het citroenrasp in een beslagkom. Voeg vervolgens de bloem toe en kneed alles tot een samenhangende bal.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het 1 uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm en steek er met een uitsteekvormpje figuurtjes uit. Leg de koekjes naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei en verdeel de fijngehakte gember over de koekjes. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes bruin en gaar in 11-13 minuten.
Tip: Zeeuwse bloem kan je bij elke bakker kopen, citroenrasp en bakgember koop je op de bakafdeling van de supermarkt.
Maak jouw eigen website met JouwWeb