Brownie Halloween pizza
Ingrediënten :
Brownie :
-
55 gram pure chocolade > 70% cacao
-
80 ml zonnebloemolie
-
135 gram witte basterdsuiker
-
2 eieren, large
-
100 gram bloem
-
Snufje zout, 1/4 teaspoon
Topping
-
100 gram Nutella
-
Mini Reeses Peanut Butter Cups, gehalveerd
-
2 – 3 stukken Fudge, in kleine stukjes gesneden
-
Reese’s Pieces of M&M’s
-
Eetbare Ogen
-
Candy Corn
Extra nodig :
-
Springvorm van 24 of 26 cm
-
Bakpapier of Bakspray van Dr. Oetker
-
Keukenmachine/ handmixer / garde
-
Spatel of de achterkant van een lepel
Bereidingswijze :
-
Verwarm de oven voor op 180 graden
-
Spray de bakvorm in met bakspray of bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier
-
Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron
-
Schenk de gesmolten chocolade in een kom en schenk hierbij de zonnebloemolie
-
Meng de chocolade en de zonnebloemolie met een garde goed door elkaar
-
Voeg de suiker toe en mix totdat de suiker goed opgenomen is
-
Voeg de eieren toe en mix alles kort door elkaar
-
Voeg als laatste de bloem en het snufje zout toe en mix het geheel goed door elkaar
-
Schenk het beslag in de springvorm en schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven
-
Bak de brownie voor 20 – 25 minuten, de brownie is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er bijna schoon uitkom. Ik hou ervan als mijn brownie nog lekker smeuïg is
-
Haal de brownie uit de oven en laat de brownie in de springvorm 15 – 20 minuten afkoelen
-
Haal de brownie uit de springvorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster
-
Verwarm de Nutella 1 minuut in de magnetron
-
Verdeel de Nutella over de Brownie, ik gebruikte hiervoor een spatel maar met een achterkant van een lepel gaat het ook prima
-
Verdeel de mini reeses peanut butter cups, de stukjes fudge, de reeses pieces / m&m’s, de eetbare ogen en candy corn over de brownie
Maak jouw eigen website met JouwWeb