Brownie Halloween pizza

Ingrediënten :

Brownie :

  • 55 gram pure chocolade > 70% cacao

  • 80 ml zonnebloemolie

  • 135 gram witte basterdsuiker

  • 2 eieren, large

  • 100 gram bloem

  • Snufje zout, 1/4 teaspoon

Topping

  • 100 gram Nutella

  • Mini Reeses Peanut Butter Cups, gehalveerd

  • 2 – 3 stukken Fudge, in kleine stukjes gesneden

  • Reese’s Pieces of M&M’s

  • Eetbare Ogen

  • Candy Corn

Extra nodig :

  • Springvorm van 24 of 26 cm

  • Bakpapier of Bakspray van Dr. Oetker

  • Keukenmachine/ handmixer / garde

  • Spatel of de achterkant van een lepel

Bereidingswijze :

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Spray de bakvorm in met bakspray of bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron

  • Schenk de gesmolten chocolade in een kom en schenk hierbij de zonnebloemolie

  • Meng de chocolade en de zonnebloemolie met een garde goed door elkaar

  • Voeg de suiker toe en mix totdat de suiker goed opgenomen is

  • Voeg de eieren toe en mix alles kort door elkaar

  • Voeg als laatste de bloem en het snufje zout toe en mix het geheel goed door elkaar

  • Schenk het beslag in de springvorm en schuif de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven

  • Bak de brownie voor 20 – 25 minuten, de brownie is klaar als een sateprikker geprikt in het midden er bijna schoon uitkom. Ik hou ervan als mijn brownie nog lekker smeuïg is

  • Haal de brownie uit de oven en laat de brownie in de springvorm 15 – 20 minuten afkoelen

  • Haal de brownie uit de springvorm en laat de brownie volledig afkoelen op een rooster

  • Verwarm de Nutella 1 minuut in de magnetron

  • Verdeel de Nutella over de Brownie, ik gebruikte hiervoor een spatel maar met een achterkant van een lepel gaat het ook prima

  • Verdeel de mini reeses peanut butter cups, de stukjes fudge, de reeses pieces / m&m’s, de eetbare ogen en candy corn over de brownie

Maak jouw eigen website met JouwWeb